Održan Okrugli sto: „Zajednička platforma rada MSP-a i problemi privrednika i obrtnika u USK“

07.05.
2014

Održan Okrugli sto: „Zajednička platforma rada MSP-a i problemi privrednika i obrtnika u USK“

PLOD Centar u suradnji sa Nevladinom organizacijom COSPE Italija je u srijedu, 07.05.2014. godine u Bihaću organizirao okrugli sto na temu „Zajednička platforma rada MSP-a i problemi privrednika i obrtnika u USK“.

Cilj ovog okruglog stola bio je predstaviti zahtjeve i preporuke iz Zajedničke platforme malih i srednjih poduzeća i probleme privrednika i obrtnika u Unsko-sanskom kantonu, stvoriti dodatni pritisak na odgovorne za njihovo provođenje i time ojačati glas privrednika i obrtnika, kako bi se isti aktivnije uključili u proces zagovaranja i na taj način doprinijeli promjenama i poboljšanju poslovnog okruženja. Također, na okruglom stolu su prezentirana pozitivna iskustva i praksa iz Italije kada je u pitanju saradnja lokalnih i regionalnih nevladinih organizacija sa institucijama vlasti, te pozitivni primjeri zagovaranja italijanskih privrednika.

Okrugli sto:„Zajednička platforma rada MSP-a i problemi privrednika i obrtnika u USK“ je održan u sklopu projekta „Koalicija za jači glas male privrede”, ukupne vrijednosti 261.105 €, kojeg Evropska unija financira u iznosu od 89,46%, a koji zajednički implementiraju Udruženje za poduzetništvo i posao LiNK Mostar, Nezavisni biro za razvoj – (NBR) Gradačac/Modriča, Udruga poduzetnika i poslodavaca - (UPIP) Žepče, Centar za promociju lokalnog razvoja – (PLOD) Bihać, Udruženje drvoprerađivača – (DRVO-PD) Prijedor i NVO COSPE Italija.

Sveukupni cilj ovog projekta jeste da se djelovanjem mreže organizacija civilnog društva (OCD) ubrzaju reforme za kreiranje povoljnog poslovnog okruženja u skladu sa EU aktom za mala i srednja poduzeća (Small Business Act).