Poziv na Adriatic Wood Days (4.-9.10.2015., Dubrovnik)

15.09.
2015

Poziv na Adriatic Wood Days (4.-9.10.2015., Dubrovnik)

Hrvatski drvni klaster na čelu sa gdin. Marijanom Kavranom poziva bosansko-hercegovačke firme na Adriatic Wood Days koji će se održati od 4. do 9. listopadaDubrovniku (Mlini, hoteli Astarea i Sheraton).

Adriatic Wood Days (AWD) čini šest tematski povezanih, ali programski odvojenih međunarodnih konferencija iz područja šumarstva, prerade drva, energije iz drva, proizvodnje namještaja i pripadajućih kreativnih industrija. U Dubrovniku će više od 500 sudionika, vodećih stručnjaka iz gospodarstva, znanosti, politike i medija tijekom šest dana analizirati stanje u navedenim sektorima i tražiti optimalna rješenja za unaprjeđenje prilika. Cjelokupni karakter skupa i sudionika je izrazito međunarodni pa će osim sudionika iz Hrvatske i zemalja jugoistočne Europe u Dubrovnik stići mnogobrojni predstavnici europskih institucija i asocijacija iz Bruxellesa, vodeće sektorske tvrtke iz EU, kao i predstavnici sektora iz SAD-a, Rusije, Indije, Kine i drugih za sektor važnih zemalja.

AWD je najveći i najsveobuhvatniji sektorski event u ovom dijelu Europe, a sudionici će usvojiti zaključke i predložiti preporuke donositeljima sektorskih politka na nacionalnoj, regionalnoj, europskoj i globalnoj razini.

AWD će omogućiti sektorskim tvrtkama, njihovim vlasnicima i menadžerima uvid u tržišna kretanja i prikazat će trendove u povezanim podsektorima.

AWD će osigurati interakciju nadležnih nacionalnih i EU službenika odgovornih za pripremu budućih politika i strategija te interesnih skupina, sektorskih asocijacija, klastera i nevladinog sektora, kako bi razmijenili korisne ideje i stručna mišljenja.

AWD daje uvid u postojeću tehnološku opremljenost sektora i pruža mogućnost dobavljačima tehnologija i usluga za predstavljanje inovativnih rješenja koja će povećati konkurentnost sektora.

AWD nudi i dva odvojena workshopa na temu budućnosti šumarstva u zemljama JIE te na temu uloge klastera u razvoju prerade drva i šumarstva, čime će se dodatno ojačati učinci šest programskih konferencija. Kroz mnogobrojne B2B sastanke ostvarit će se važni međunarodni sektorski i međusektorski kontakti i dogovoriti poslovne i projektne suradnje mnogobrojnih sudionika.

Hrvatski drvni klaster je glavni organizator i inicijator eventa, dok su suorganizatori i partneri vodeće obrazovne i istraživačke institucije iz Hrvatske, regije JIE i inozemstva: Forest Product Society iz SAD-a, Woodema – međunarodna organizacija za istraživanje i razvoj, AEBIOM – europsko udruženje biomase, Sveučilište u Bihaću, itd.

Više informacija o cijelom događanju Adriatic Wood Days, kao i o pojedinim konferencijama te mogućnostima sudjelovanja, možete pronaći u prilogu te na www.adriatic-wd.com ili na  This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it