"Povećanje konkurentnosti radne snage u USK"

21.02.
2016

"Povećanje konkurentnosti radne snage u USK"

Proteklih 6 mjeseci na prostoru USK PLOD Centar je realizovao projekat pod nazivom „Povećanje konkurentnosti radne snage u USK“

Projekt je namijenjen kompanijama iz metalne i drvne industrije sa područja USK koje imaju tendenciju rasta i potencijal za dalji rast i razvoj.

Generalni cilj projekta je da se ostvari tehničko-tehnološki napredak, unaprijedi organizacija, produktivnost i ukupna konkurentnost u sektoru metaloprerade i drvoprerade na prostoru Unsko-sanskog kantona. Jedan od načina da se isto postigne je da se unaprijedi konkurentnost radne snage u sektoru metala i drveta na području USK putem prekvalifikacije i/ili dokvalifikacije, a shodno potrebama privatnog sektora, kao i kroz osiguranje stručne podrške u procesu razvojaposlovanja (poslovnihsavjetodavnih usluga) u oblasti poslovnog planiranja, financija, marketinga, procesnog menadžmenta i sl., a shodno potrebama poduzeća.

Specifični cilj projekta je da se uspostavi sistem podrške za tehnološki napredak malih i srednjih poduzeća iz sektora metaloprerade i drvoprerade USK uz aktivno učešće ključnih sudionika.

Sve planirani aktivnosti ovim projektom su uspješno i ostvarene.