Radionica „Ekonomski aspekti korupcije”

04.09.
2012

Radionica „Ekonomski aspekti korupcije”

DANA 04.09.2012. GODINE U HOTELU KOSTELSKI BUK, BIHAĆ, ODRŽANA JE RADIONICA NA TEMU „EKONOMSKI ASPEKTI KORUPCIJE”.

Radionicu je organizirao Centar za promociju lokalnog razvoja- PLOD Bihać kao jednu od aktivnosti projekta „Manje korupcije- više radnih mjesta”, projekta kojeg zajedno sa PLOD Centrom implementiraju Nezavisni biro za razvoj (NBR) Gradačac i Udruženje za posao i poduzetništvo LiNK- Mostar.

Na radionici je bilo prisutno 14 učesnika: predstavnici Skupštine Unsko-sanskog kantona,  Ministarstva privrede Unsko-sanskog kantona, Islamskog pedagoškog fakulteta, JU Mješovite elektrotehničke i drvoprerađivačke srednje škole, Centra civilnih inicijativa, studenti Pravnog fakulteta i drugi. Prezentator i predavač je bio mr. Rasim Tulumović.

Cilj radionice „Ekonomski aspekti korupcije“ je izgradnja kapaciteta organizacija civilnog društva i drugih organizacija/institucija, sistematizacija postojećeg znanja i sticanje novih saznanja, razmjena iskustava i primjera dobre prakse o ekonomskim aspektima korupcije i mogućim mehanizmima za njeno sprječavanje.

Sveukupni cilj projekta „Manje korupcije- više radnih mjesta“ je ubrzati reforme ključnih vladinih institucija (njihovih programa, projekata i procedura) i poboljšati njihov rad aktivnim uključivanjem nevladinih organizacija u rad istih. Brža reforma bi trebala dovesti do smanjenja korupcije. Ovaj Projekat se  implementira u periodu od februara 2011. do oktobra 2012. godine.