Izvršena primopredaja signalizacije

27.04.
2012

Izvršena primopredaja signalizacije

IZVRŠENA PRIMOPREDAJA I POSTAVLJANJE PRVE INFORMATIVNO-TURISTIČKE SIGNALIZACIJE NA PODRUČJU NACIONALNOG PARKA UNA

Dana 27.04.2012.godine, na području Nacionalnog parka Una, na lokalitetu Gorjevac, izvršena je primopredaja informativno-turističke signalizacije, koja je izrađena u sklopu projekta „Una-izvor života“, kojeg financira Evropska unija iz sredstava Instrumenta za pretpristupnu pomoć (IPA) programa prekogranične suradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina. Ovom događaju su prisustvovali načelnik Općine Bihać, mr.sc. Albin Muslić i direktor Javnog poduzeća Nacionalni park Una, Amarildo Mulić koji su ujedno i izvršili postavljanje prvog turističkog znaka.

Glavni cilj projekta „Una-izvor života“ je zajednički razvoj i promocija izvora rijeke Une u Hrvatskoj, te vodopada Une i starog grada Ostrovice u BiH, kao jedinstvene turističke destinacije i ekonomskog prostora, kroz prekograničnu suradnju i udruživanje iskustva između svih interesnih strana u prekograničnom području gornjeg toka rijeke Une.

U okviru ove projektne aktivnosti do sada je izrađeno 40 turističkih znakova i informativnih tabli koje će biti postavljene na važnijim informativnim punktovima na području Nacionalnog parka Una. Table su informativnog karaktera, a posjetiteljima će omogućiti jednostavnije snalaženje i boravak u Nacionalnom  parku Una. Nakon toga slijedi izrada informativnih panela, koji će biti postavljeni na području Kulen Vakufa, Ostrovice i Martin Broda. Projekt „Una-izvor života“ čija je ukupna vrijednost 421.050,24 €   implementiraju Općina Bihać, PLOD Centar i Turistička zajednica USK u suradnji sa Zadarskom županijom, Općinom Gračac, Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim područjem u Zadarskoj županiji, Razvojnom agencija Zadarske županije – ZADRA, Turističkom zajednicom Zadarske županije i Udrugom „Una“.