EU podržava razvoj Nacionalnog parka Una

15.05.
2012

EU podržava razvoj Nacionalnog parka Una

EU PODRŽAVA RAZVOJ NACIONALNOG PARKA „UNA“

U sklopu projekta „Razvoj eko-zone NP Una i obogaćivanje njegove turističke ponude“ koji financira Europska unija iz IPA sredstava, a implementiraju ga Općina Bihać i PLOD Centar, potpisan je ugovor o izradi i postavljanju turističke signalizacije u vrijednosti od 9.249,78 EUR između Općine Bihać i poduzeća Finesa d.o.o. iz Cazina.

Ovim ugovorom predviđena je izrada tabli dobrodošlice (4 table), koje će biti izrađene na osnovu ranije izrađene Studije o signalizaciji i postavljene uz federalne ceste, po jedna iz svakog smjera prema Bihaću i to uz cestu od Graničnog prijelaza Izačić prema Bihaću, uz cestu od Graničnog prijelaza Užljebić prema Bihaću, uz cestu iz smjera Sarajeva- lokacija Gorjevac i uz cestu iz smjera Banja Luke – lokacija Kostela.

U ime Općine Bihać ugovor je potpisao načelnik Albin Muslić, koji je ovom prilikom istakao da je tokom dvogodišnjeg egzistiranja NP „Una“ urađeno dosta manjih koraka koji će u budućnosti značiti mnogo, te da izgradnjom nacionalnog parka utječemo na razvoj turizma što i treba biti zadatak.

Ovom prilikom Muslić je podsjetio na 24.05.2012. kada će se desiti promocija turističke karte u NP „Una“, te pozvao da svi zajedno damo podršku ovom događaju, te samom napretku Nacionalnog parka Una.