Renzo Daviddi posjetio Bihać

30.05.
2012

Renzo Daviddi posjetio Bihać

RENZO DAVIDDI POSJETIO ŠTRBAČKI BUK
Tokom jučerašnje posjete Bihaću, a nakon susreta s općinskim zvaničnicima, te održanog okruglog stola, Renzo Daviddi zamjenik šefa Delegacije Evropske komisije, sa suradnicima, Davido Brozina, zamjenik slovenačkog ambasadora u BiH i domaćini, obišli su Štrbački buk kao biser Nacionalnog parka „Una“.

Tokom posjete ovom području u pratnji općinskog načelnika Albina Muslića, o značaju parka i razvojnim planovima, Daviddija je detaljno upoznao Amarildo Mulić direktor JP NP „Una“, a o projektima koji imaju podršku Delegacije EU, Dinka Majanović u ime „PLOD“ Centra kao implementatora projekata koji su postignuti partnerstvom Općine Bihać i Delegacije EU.

Ovom prigodom Daviddi i Brozina imali su mogućnost da čuju više o praktičnoj podršci u razvoju kapaciteta parka, a zatim i da zajedno s Muslićem prime prve karte za posjetioce NP „Una“.

Nakon obilaska vidikovca ispod samog Štrbačkog buka, Muslić, Daviddi i Brozina su zajedno s Mulićem simbolično učestvovali u poribljavanju ovog dijela rijeke Une većim brojem riblje mlađi, ali i većim primjercima lipljena.

Nakon ovog, za goste je upriličena degustacija domaćih jela i napitaka, a tokom povratka u Bihać, domaćini i gosti su se jedno vrijeme zadržali u prijatnom razgovoru s mještanima, uz krajišku maslenicu i druge domaće specijalitete.

Tekst preuzet sa: http://www.kip.ba/2012/05/31/bihac-daviddi-posjetio-strbacki-buk/