"Business dan" u Bosanskoj Krupi

21.02.
2016

"Business dan" u Bosanskoj Krupi

Mjesec februar je pored mnoštva aktivnosti protekao u znaku poslovnih procesa i umrežavanja. Tako je 11.februara u Bosanskoj Krupi održan „Business dan“ kojem su pored  predstavnika PLOD Centra i Općine Bosanska Krupa, na čelu sa načelniko Arminom Halitovićem, prisustvovali i predstavnici još  nekoliko općina USK, privrednici općine, savjetnik ministra vanjske trgovine i ekonomskih odnosa BiH, Savo Krunić, ali i ambasador Bosne i Hercegovine u Rumuniji, Mile Vasić.

Na ovom događaju prisutnika je predstavljena privreda u Rumuniji i prilike koje im se nude, te su im ponuđene konkretne informacije. Cilj je bio privrednike upoznati sa potrebama ove države i pokazati im da postoje još neka traktivna tržišta na kojima mogu uzeti aktivno učešće.

Suradnja BiH i Rumunije se u narednom periodu planira osnažiti konkretno kroz kreiranje online baze podataka i organiziranje sajma bh.privrede u Bukureštu krajem ove ili početkom naredne godine.

PLOD Centar ja dao doprinos ovakvom događaju, ističući opet važnost umrežavanja svih ključnik stakeholdera s ciljem ekonomskog razvoja i konkretnih rezultata.